Whisky Worst
Ingrediënten
Dit recept is voor 4 personen.
- 4 whisky worsten
Of maak ze zelf.
Dit recept is voor 1,5 kg worst.
- 1 kg Runderborst of riblappen
- 500 gr speklappen
- 15 gr fijn zeezout
- 50 ml single malt whisky
- 1,5 meter varkensdarm
Bereiding worst
Maak de braai gereed voor indirect gebruik. Bak de worsten indirect tot ze doorbakken zijn.
Bereiding worst draaien
Snij de riblappen en speklappen in blokjes van 2 bij 2 cm. Meng het zout door het vlees.
Plaats de onderdelen van de gehaktmolen en het vlees 1 uur in de vriezer.
Maak de darm schoon en plaat hem in een bakje met schoon water.
Maal het vlees met een 8 mm plaat en daarna met een 4,3 mm plaat.
Zet de worstenpijp op de gehakt molen en maak hem nat. Plaats de darm op de pijp. Vul de darm met het vlees. Maak worsten van 10 cm.
Plaats de worsten 24 uur onafgedekt in de koelkast. Hierdoor drogen de darm en rijpt de worst.
Plaats de worsten 1 uur in de vriezer. Vacumeer de worsten en plaats ze terug in de vriezer.
Eet smakelijk.