Steak Gorgonzola

Ingrediënten 

Dit recept is voor 8 personen.

  • 400 gram ribeye steaks van 100 gram p.s.
  • 30 gram rucola
  • 200 gram gorgonzola
  • 1 ui
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 ciabatta
  • Olijfolie
  • Zout en Peper

Geadviseerde whisky: PX sherry cask whisky

Bereiding

Maak de braai gereed voor direct gebruik.

Snij de ui in 2 en daarna in dunne reepjes. Verwarm een pan met boter op laag vuur en bak de ui met de suiker voor 20 minuten tot hij mooi zacht is.

Bak de ciabatta en laat hem afkoelen. Snij hem in 16 stukken en besprenkel met olijfolie. Toast de stukken op de braai tot ze Krokant zijn.

Snij de gorgonzola in 16 stukken.

Gril de ribeye 1-2 minuten per kant.

Bestrooi de ribeye met zout en peper en snij ze in 16 reepjes.

Leg 2 stukjes ciabatta op een bord, een beetje rucola erop, de gorconzola, ribeye en de uien compot.

Eet smakelijk.