Runder Stoofpot

Ingrediënten 

Dit recept is voor 6 personen:

  • 900 gram sukade of runderlappen
  • 400 gram kastanje champions
  • 200 gram spekjes
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 6 tenen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 flesje bockbier
  • 300 ml runderboullion
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 3 laurierbladen
  • Zout en pepper
  • 400 gram krielaardappelen

Bereiding

Kook de aardappels met schil in zoutwater voor 15 minuten. Doe ze in een ovenschaal en druk de in tot ze barsten. 

Snij de ui in fijne blokjes. Snij de wortel in schijfjes van een halve centimeter. Snij de knoflook heel fijn.

Schoei de sukade dicht op de braai of in de dutch oven. Snij het vlees in grove stukken.

Bak de spekjes in de dutch oven 2 minuten. Voeg de ui, champions en de wortel en bak 3 minuten. Doe de tomaten puree erbij en de bloem bak alles nog 2 minuten. 
Nu kan het bier erbij. Breng het aan de kook voor 2 minuten zodat de alcohol kan verdampen. Voeg de boullion toe en laat op laag vuur voor 60 minuten koken.

Bak de aardappels ondertussen in een oven van 200 graden voor 10-15 minuten.

Schep een portie stoofpot in een kom en voeg de aardappel toe.

Eet smakelijk.