Lamsschenkel

Ingredienten

Dit recept is voor 4 personen:

  • 4 lamsschenkels
  • 2 flessen Bockbier (300-330ml)
  • 1 liter runderboullion
  • 3 Wortels (grof gesneden)
  • 2 gele uien (grof gesneden)
  • 1 prei (grof gesneden) 
  • Zout en pepper
  • Zonnebloemolie

Bereiding

Steek de braai aan.

Bestrooi de lamsschenkels met zout en pepper.

Grill de schenkels rond om bruin op heel hete kolen. Leg ze op een bord en hang de dutch oven in de braai en laat hem opwarmen. Doe nu zonnebloem olie in de pan en bak de groente aan.

Voeg daarna het bockbier toe en kook een beetje in om de alcohol eruit te koken. Doe nu het vlees in de pan en doe de boullion erbij. Nu mag de deksel op de dutch oven.

Braiche het vlees voor minimaal 3 uur. Prik na 3 uur in het vlees om te voelen of het mals is. Je mag geen weerstand voelen.

Als het vlees mals is mag het uit de pan en hou het warm onder aluminiumfolie. Schenk het vocht door een zeef in een sauspan en kook het vocht in tot het de achterkant van een lepel koot.

Leg het vlees op het bord en schep de saus erover.

Heerlijk met Griekse salade.

Eet smakelijk.