Tataki tonijn

Ingrediënten

Dit recept is voor 4 personen:

  • 400 gr tonijn (sashimi kwaliteit)
  • witte en zwarte sesamzaad
  • 1 el sojasaus
  • olijfolie
  • Zeezout

Saus

  • 2 el Sojasaus
  • 2 el rijst azijn
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el Limoen sap

Bereiding

Saus

Meng alle ingrediënten door elkaar en verdeel over 4 saus kommetjes.


Tonijn

Meng de olijfolie en de sojasaus in een diepbord. Meng de witte en zwarte sesamzaad op een 2e bord.

snij de tonijn in stukken van 100 gram. Haal de tonijn door door de olie en daarna door de sesamzaad zodat de tonijn helemaal bedekt is.

Bak de tonijn vluchtig in een pan met een beetje olijfolie. Zorg ervoor dat de binnenkant nog rauw blijft.

Snij de bosui grof en plaats op een bord. Toucheer de tonijn en plaats op de bosui. Zet een kommetje saus op het bord.

Eet smakelijk.