Perzik salade

Ingrediënten

Dit recept is voor 4 personen.

Salade

  • 8 wilde perzikken
  • 2 grote stronken witlof
  • 150 gr rucola
  • 4 Buratta
  • 25 gr Hazelnoten
  • 2 rode uien
  • citroensap

Dessing

  • 2 tl mosterd
  • 2 el chipotle tabasco saus
  • 2 el honing
  • 2 el wittewijn azijn
  • 100 ml olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Was de perzikken, snij ze doormidden en verwijder de pit. Snij de rode ui in dunne reepjes. Doe de ui in een schaaltje en besprenkel met citroensap.
snij de stronk van de witlof en was de bladeren. 
Hak de hazelnoten fijn.

Gril de perzikken op de bbq tot de mooi zacht zijn (maar niet te zacht).

Meng de mosterd, wittewijn azijn, tabasco, zout en peper tot een egale saus. Voeg nu al kloppend de olijfolie beetje bij beetje toe tot een mooie gebonden saus.

Verdeel de witlof over 4 borden. Leg er rucola over heen en daarna de ui. Snij de halve perzikken in 3 stukken en verdeel over de borden. Leg de Buratta in het midden van het bord en sprenkel de hazelnoot over de salade.

Sprinkel de dressing over de salade en eet smakelijk.