Panna cotta
Ingrediënten
Dit recept is voor 4 personen.
Whisky Panna cotta
- 175 ml Slagroom
- 35 gr Suiker
- 3,5 ml Cley single malt whisky
- 1,5 Gelatine bladen
Mango Panna Cotta
- 125 gr mango stukje (diepvries)
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 25 ml Slagroom
- 1 Gelatine blad
Bereiding
Whisky Panna Cotta
Leg de vellen gelatine in koud water. Verwarm 175 ml slagroom, whisky en suiker in een pannetje tot de suiker is opgelost (niet koken).
Knijp de gelatine vellen uit. Voeg de vellen toe aan de warme room. Roer tot de gelatine is opgelost.
Doe de panna cotta in een glas en laat het opstijven in de koelkast. Wacht tot deze is opgestijfd (1-2 uur) voordat je begint aan de Mango Panna Cotta.
Mango Panna Cotta
Leg het vel gelatine in koud water. Blend de mango en de sinaasappelsap in een blender tot een egale purree. Verwarm de purree in een pannetje met 25 ml slagroom (niet koken).
Knijp de gelatine vellen uit. Voeg de vellen toe aan de warme room. Roer tot de gelatine is opgelost.
Doe de Mango Panna Cotta bij de whisky Panna Cotta in het glas en laat het opstijven in de koelkast (1-2 uur).