Gember brood

Ingrediënten

Dit recept is voor 10 personen.

Gember brood

  • 180 gram Bloem
  • 140 gram bruine bastaard suiker
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 2 eetlepels stroop
  • 1 groot ei
  • 3 theelepels speculaaskruiden
  • 150 ml water
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • poedersuiker

Overig

  • Hertog vanille roomijs


Geadviseerde whisky: Lagavulin 16 jaar of Dalmore 12 jaar

Bereiding

Gember brood

Warm de braai of oven op naar 170 graden en prepareer voor indirect gebruik.

Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Plaats bakpapier in een vierkante bakblik van 26 bij 26 cm. Vult het bakblik en plaats op de braai of over voor 20 minuten. Check of met een saté prikker of het gember brood gaar is. Wanneer de saté prikker schoon blijft dan is hij klaar. Als het gember brood is afgekoeld kun je de zijkanten eraf snijden. Snij het brood nu in 10 gelijken porties.

Overig

Verkruimel de speculaas heel fijn. Begin nu met het op maken van het bord zoals de foto of geef er je eigen in invulling aan. Schep als laatste het ijs op het bord.

Eet smakelijk.