Citroentaart

Ingrediënten

Deze taart is voor 12 personen.

Zanddeeg

  • 225 gr bloem
  • 160 gr ongezouten roomboter
  • 80 gr suiker
  • 1 ei
  • Mespunt Zout

Vulling

  • 3 el bloem
  • 3 eieren
  • 2 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 175 gr suiker
  • 125 ml slagroom (ongeklopt)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zanddeeg
Snij de roomboter in kleine stukjes. Meng de bloem, suiker, ei, zout en boter tot een deeg. Als het deeg te droog is voeg een lepel water toe en als het te nat is voeg dan wat bloem toe.

Verdeel het deeg over een 25 cm vlaai vorm en prik met een mes gaatjes in de bodem. Zet de vorm in de oven en bak hem 15 minuten.

Vulling
Meng de eieren, suiker, bloem, citroenrasp, citroensap en slagroom met een garde door elkaar.

Haal de taart uit de oven en doe de vulling in de taart. 
Bak de taart nog 15 minuten in de oven tot de vulling gaar is.

Laat de taart afkoelen en eet smakelijk.