Shortribs uit dutch oven

Ingrediënten

Dit recept is voor 4 personen

  • Shortribs met 4 ribben +/- 2 kg
  • 3 wortels
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 2 flesjes Grolls bokbier
  • 1/2 liter rundbouillon van blokjes
  • Grof Zeezout en pepper
  • Zonnebloemolie

Bereiding

Snij de shortribs in 4 delen en besprenkel met de zeezout en pepper.


Bruin de shortribs boven hete kolen en leg ze op een bord. Warm de dutch oven op.

 

Schenk een beetje zonnebloemolie in de pan en bak de groente aan. Voeg na 5 minuten het bier toe en kook de alcohol uit te bier. Voeg de bouillon toe en leg de shortribs op de groente.

 

Laat het vlees 3 uur rustig braiche in de dutch oven. Na 3 uur prik je in het vlees om te kijken of het mals is. Als je nog weerstand voelt plaats de deksel terug en check iedere 10 minuten of het gaar is. Als de prikken door het vlees gaat zoals bij een pakje boter dan is het vlees gaar. Leg het vlees weg in een bakje of bord.

 

Schenk het vocht door een zeef in een saus pan. En kook in tot de saus aan de achterkant van een lepel blijft plakken.

 

Op dit moment kun je de saus en het vlees apart in de koelkast zetten tot het moment van serveren.

 

Warm de saus op in een sauspan en plaats het vlees in de saus. Warm het vlees door en daarna gelijk serveren. Lekker met de grill groente met kaas.

Eet smakelijk