Porchetta
Ingredienten
Dit recept is voor 8 personen.
- 2 kg buikspek met zwoerd
- 1 bakje verse Italiaanse kruiden (4 takken salie, 4 takken tijm en 4 takken oregano)
- 2 eetlepels Venkelzaad
- 4 tenen knoflook
- 50 gram grof zeezout
Benodigdheden
- Slagerstouw
Bereiding
Rol de buikspek op met de zwoerdkant aan de buitenkant en markeer de plek waar zwoerd in de Porchetta zit. Je wil namelijk geen zwoerd tussen het vlees.
Snij het overtollige zwoerd van de buikspek. Snij de vleeskant kruislings in maar niet te diep. Strooi de zout en peper over de vleeskant.
Snij de kruiden en de knoflook fijn en verdeel het over de vleeskant. Snij het slagerstouw in 6 stukken van 30 centimeter. Rol de Porchetta weer op en bind als eerst de uiteinde vast met het slagerstouw. Leg de Porchetta minimaal 1 uur in de koelkast om te marineren.
Verdeel de braai in een direct en indirect deel op 160 graden. Leg de Porchetta 3 uur op het indirecte deel tot een kerntemperatuur van 70 graden.
Verplaats de Porchetta naar het directe deel en bak de zwoerd krokant. Pas op dat de zwoerd niet verbrand.
Haal de Porchetta van de braai en laat de Porchetta 10 minuten rusten.
Snij hem in stukken en eet smakelijk.