Zalm baconkorst

Ingrediënten

Dit recept is voor 4 personen.

Vis

  • 4 zalm mootjes met huid
  • 50 gram spekblokjes
  • 50 gram Paneermeel

Marinade

  • 90 ml Soja saus
  • 90 ml Zonnebloemolie
  • 1,5 eetlepel rijstazijn
  • 0,75 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder

Saus

  • 1/3 van de marinade
  • 60 ml Maple siroop

Geadviseerde whisky: Old Pulteney 12 jaar

Bereiding

Meng de ingrediënten van de marinade in een ziplock zakje en voeg de zalm toe. Laat de zalm minimaal 1 uur marineren.

Maak de braai gereed voor direct gebruik op 150 graden.

Bak de spekjes krokant en giet het vet af. Laat de spekjes op keukenpapier afkoelen en drogen. Doe de paneermeel en de spek in een blender of keukenmachine en maal de spek heel fijn. Doe de paneermeel in een diepbord.

Haal de zalm door de paneermeel en leg het op de  braai (tip: gebruik een matje om de zalm op te leggen). Als de zalm een kerntemperatuur van 55 graden heeft bereikt kan je de saus erover gieten met een lepel. Wanneer de zalm een kerntemperatuur van 65 graden heeft is hij gereed.

Eet smakelijk.