Gumbo

Ingrediënten 

Dit recept is voor 4 personen.

  • 500 gram Cajun worst
  • 4 kippenpoten
  • 50 gram bruine bloem (zie hieronder hoe je dit maakt).
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 ui
  • 2 selderij stengels
  • 1 groene paprika
  • 4 okra
  • 1 eetlepel verstegen Cajun kruiden
  • 1 tl knoflook poeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • Zwarte peper

Bijgerecht

  • 200 gram rijst

Bereiding

Bruine bloem:

Bak 250 gram patentbloem op een bakplaat op 220 graden boven- onderwarmte voor 25-30 minuten. Dit gebruik je om de roux te maken.

Je hebt dan genoeg om een paar keer Gumbo te maken.

Gumbo:

Bak de kippenpoten in de oven of op de braai op 200 graden voor 45 minuten. Laat de poten afkoelen. Verwijder de huid en haal het vlees van het bot en snij het in grove stukken. Doe het in een kom en zet het aan de kant.

Snij de ui, selderij en paprika in fijne stukken en de okra in grove stukken.

Neem een dutch oven en bak de worst in een eetlepel zonnebloemolie tot ze gaar zijn. Haal de worsten uit de pan en snij ze in stukken.

Bak in het vet van de worst de ui, selderij en paprika.

Meng 50 bruine bloem met 100 ml kippenbouillon in een kom. Voeg dit bij de groente en voeg de rest van de boullion toe. Doe de kip en worst terug in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het 15 minuten rustig koken.

Kook 200 gram met 400 ml kokend water rijst op laag vuur met de deksel erop voor 15 minuten.

Doe de rijst in een kom en doe er een schep Gumbo bij.

Eet smakelijk.