Gehaktbrood

Ingrediënten 

Dit recept is voor 8 personen.

  • 1 kilo gehakt
  • 10 plakken ontbijtspek
  • 5 eieren
  • 1/2 ui
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 4 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel knoflook poeder
  • Zout en peper

Bereiding

Verwarm de braai voor indirect gebruik of oven op 180 graden.

Kook 4 eieren tot ze hard zijn en pel ze.

Snij de ui in kleine stukjes. Doe het gehakt in een kom. Voeg de ui en de overige ingrediënten toe aan het gehakt.

Leg 4 reepjes ontbijtspek in de breedte in de cake vorm. Doe een dun laagje gehakt in een cake vorm en leg de eieren erop. Doe de rest van het gehakt over de eieren en druk het goed aan. Dek het af met de ontbijtspek.

Bak het gehaktbrood 45 minuten op de braai of in de oven. Als er heel veel vocht in de cake vorm staat kun je het vocht tussen door afgieten.

Eet smakelijk.