Ingrediënten

Dit recept is voor 4 personen:

Vlees

  • 500 gr procureur
  • 3 kleine uien
  • Zonnebloemolie
  • 100 ml water
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl gepureerde knoflook
  • 50 ml ketjap
  • Peper/zout

Rijst

  • 25 gr Santen
  • 200 gr Yasmine rijst
  • 300 ml water

Benodigd

  • Rijstkoker
  • Gietijzeren wok of koekenpan

Bereiding 

Rijst

Los de Santen op in 300 ml heetwater. Was de rijst en doe hem in de rijstkoker. Voeg de Santen toe en zet de rijstkoker aan.

Vlees

Warm de wok op. Snij de uien fijn. Snij de procureur in blokjes van 1,5 cm. Voeg een scheut zonnebloemolie toe aan de wok. Bak het vlees aan. Voeg de ui, knoflook, gember en de ketjap toe. Laat dit even sudderen. Voeg dan 100 ml water toe en laat het smoren tot het gaar is.

Leg een bolletje rijst op een bord of in een kom en schep er wat vlees over heen.

Eet smakelijk!