Varkenshaas

Ingrediënten

Dit recept is voor 4 personen.

Vlees

  • 2x varkenshaas van +\- 300 gram per stuk
  • Zout
  • Pepper

Maismousse

  • 3/4 van een 1 blik mais
  • 1 sjarlot
  • 1 teen knoflook
  • 200 ml slagroom
  • Roomboter
  • Zout en pepper

Gebakken mais

  • zonnebloemolie
  • 1/4 van 1 blik mais

Overig

  • Popcorn
  • Rucola

Geadviseerde whisky: Cley single malt

Bereiding

Maismousse

Deze mousse kun je het beste van te voren maken (tot een dag). Zo bespaar je tijd tijdens het diner doordat je hem alleen lichtjes hoeft op te warmen in de magnetron.

Snij de sjalot en de knoflook fijn. Verhit een koekenpan met een beetje boter. Bak eerst de sjalot aan en voeg daarna de knoflook en de mais toe. Voeg water toe tot de mais onder staat. Als het water verdampt is voeg je de slagroom toe. Laat de slagroom inkoken tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Voeg zout en pepper toe naar smaak.

Blend alles in een blender tot een gladde mousse. Voeg eventueel een beetje water toe als de mousse te dik is.

Melkschuim

Doe de melk in een bakje en snij de ui in grote stukken die er later makkelijk uit kunnen worden gehaald. Laat de melk afgedekt een paar uur trekken in de koelkast.

Schuim de melk vlak voor serveren op.

Vlees

Steek de braai aan en breng hem naar 200 graden. Verdeel de braai in een direct deel en een indirect deel. Schoei de varkenshaas dicht boven het directe deel en leg ze daarna op het indirecte deel met een thermometer. Als ze kern temperatuur 65 graden is dan zijn ze klaar. Snij de varkenshazen elk in 4 stukken. Serveer 2 stukken per persoon.

Gebakken mais

Bak de mais vlak voor serveren in een koekenpan met zonnebloemolie.

 

Zorg voor warme borden. Maak het bord op zoals de foto of geef er je eigen draai aan.

Voor het orginele recept kijk het YouTube filmpje hieronder.