Spareribs

Ingredienten 

Recept voor 4 personen

  • 4 Spareribs
  • Magic Dust van Mike Mills (zie hier het recept)
  • 1 cup BBQ saus
  • 1/2 cup Chilisaus
  • 1 eetlepel licht bruine basterdsuiker
  • Mosterd

Bereiding

Verwarm de braai tot 120 graden Celsius. Zorg voor een indirect deel.

Verwijder het vlies van de achterkant van de Spareribs. Dit gaat het makkelijkste met een stomp mes in het midden van de Sparerib. Duw het mes onder het vlies tot je vinger onder het vlies kan. Trek vervolgens het vlies eraf.

Smeer de ribs in met mosterd en bestrooi met de Magic dust. Laat de ribs een uurtje in de koelkast marineren.

Meng de BBQ saus, chilisaus en basterdsuiker door elkaar en verwarm (niet koken) in een pannetje tot de suiker is opgelost.

Leg de Spareribs op het indirecte deel en laat ze 1,5 uur garen. Daarna smeer je ze in met de warme saus en laat ze nog 1,5 uur liggen. Tussendoor nogmaals insmeren en als ze klaar zijn.

Eet smakelijk.