Risotto

Ingrediënten 

Dit recept is voor 4 personen.

  • 200 gram Risotto
  • 1 liter kippenbouillon
  • 150 gram diepvries doperwten
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teen knoflook
  • 25 gram roomboter
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Optioneel: 150 gram hamblokjes om van deze side dish een volwaardig hoofdgerecht te maken.

Bereiding

Doe de olijfolie in een hapjes pan en bak de ui op medium vuur voor 2 minuten. Voeg dan de knoflook en de risotto toe en bak deze tot de risotto glazig is.

Doe 1/3 van de bouillon in de pan en laat dit volledig inkoken. Voeg nu de doperwten toe en weer 1/3 van de bouillon (iets meer als niet alles ondergedompeld is) en laat dit weer inkoken. Voeg nu, als je daarvoor hebt gekozen, de hamblokjes toe. Doe de rest van de bouillon in de pan en laat het weer volledig inkoken. Door te proeven weet je of de risotto klaar is. Als de korrels nog te hard zijn voeg je een beetje water toe en laat dit weer inkoken.
Roer de roomboter door de risotto en roer de Parmezaanse kaas erdoor. Voeg peper toe en proef of er nog zout bij moet.

Eet smakelijk.