Tomaten saus

Ingrediënten 

Dit recept is voor 8 personen.

  • 500 gram rundergehakt
  • 200 gram kastanje champignons 
  • 700 ml gepureerde tomaat
  • 3 winterpenen
  • 2 knoflook tenen
  • 1 ui
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 runderboullionblokje
  • 1,5 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 kop water
  • zout en peper
  • 500 gram pasta naar keuze.

 Bij het serveren:

  • Parmezaanse  kaas
  • Optioneel pizza olie

Bereiding

Maak de braai gereed voor het gebruik van de dutch oven. Warm de dutch oven goed op en voeg de helft van de zonnebloemolie toe.

Bak de ui, wortel en champignons in de olie voor 10 minuten. Daarna de groente in de blender met een kopje water en het runderboullionblokje tot een gladde massa blenden.

In de dutch oven de rest van de olie toevoegen en het gehakt rul bakken. Dan de tomaten toevoegen en de groente uit de blender. Laat dit een beetje in koken.

Voeg als laatste de kruiden toe en zout en peper naar smaak.

Kook de gewenste pasta en roer de saus door de pasta.

Eet smakelijk.