Dutch oven chicken

Ingrediënten 

Dit recept is voor 4 personen.

  • 25 gram roomboter
  • 2 kilo kippendij zonder bot
  • 2 sjalotjes fijn gesneden
  • 1 teen knoflook fijn gesneden
  • 2 eetlepels Franse mosterd
  • 500 gram gourmet aardappels of vastkokende aardappels
  • 200 gram kastanje champignons
  • 4 tomaten
  • 300 ml kippenfond
  • 75 ml slagroom
  • Bosje grof gehakt peterselie
  • Zout en pepper naar smaak

Optioneel

  • 50 ml whisky

Bereiding

Maak de braai gereed voor gebruik van de dutch oven. Warm de dutch oven op.

Laat de champignon heel, snij de aardappels door midden, snipper de sjalotten en snipper de knoflook.

Doe de boter in de dutch oven en bak de kippendij 10 minuten tot goudbruin. Voeg de sjalotjes, champignons en de knoflook toe en bak 3-4 minuten tot het zacht is.

Voeg de whisky toe en breng het aan de kook of ga door naar de volgende de stap. 

Roer de mosterd door de kip en voeg de aardappel en tomaat toe. Voeg zout, peper en de bouillon toe en kook de kip in 20 minuten gaar.

Voeg nu de slagroom en de peterselie toe en kook nog 1 minuut.

Eet smakelijk.