Koe Loe Yuk

Ingrediënten 

Dit recept is voor 4 personen.

  • 400 gram varkenshaas in blokjes van 2 cm
  • 2 eetlepels maizena
  • Zonnebloemolie

Beslag

  • 250 gram bloem
  • 80 gram maizena
  • 1 ei
  • 0,5 eetlepel bakpoeder
  • 330 ml water of 7up
  • Zout naar smaak

Saus

Bereiding

Maak de saus volgens het recept van Zoetzure saus.
Meng de maizena met het vlees en zet het 1 uur in de koelkast.
Meng de bloem, maizena, zout en bakpoeder. Voeg daarna de ei en het water toe. Meng het tot een glad beslag.

Verwarm een goede laag zonnebloem olie in een pan tot 190 graden celcius. Haal het vlees door het beslag en bak het in de olie.

Laat het vlees uitlekken op een keukenpapiertje. Doe het daarna in een kom en voeg de saus toe.